Tärkeää tietoa Säihkeelle lähtijöille

Lein oma leirikirje:
Hei Säihke-leiriläinen!

Leirin alkuun on enää kaksi viikkoa aikaa. Mahtavaa, että olet lähdössä kanssamme leirille!

Me majoitumme Kajo-alaleirissä ja leirilippukuntamme nimi on Lei. Mikäpä olisikaan sopivampi nimi Hawaii- teemaiselle alaleirillemme.
Leirilippukuntaamme kuuluu Klapasia ja LePalaisia (Lepsämän Partiolaisia) yhteensä 92. Meitä on siis aika joukko!

Olet saanut jo aiemmin kaksi leirikirjettä leiriorganisaatiolta. Muistathan lukea ne huolellisesti läpi, sillä sieltä löydät muun muassa tietoa leiriarjesta ja varustelistan. Jos leirikirjeet ovat päässeet hukkumaan, on tässä linkki niihin goo.gl/kMNhke.

Kulkeminen leirille:
Lähtö: keskiviikkona 12.7. klo 8:00 Klaukkalan kirkon parkkipaikalta (Ylitilantie 6).
Olethan paikalla jo n. Klo 7.45, jotta ehdimme pakata kaikkien tavarat ja jokaisen leiriläisen rauhassa bussiin, jotta pääsemme lähtemään klo 8. Huomaathan myös, että jokaisen osalta varmistetaan yhteystiedot ja paluukyyti. Älä siis jätä lasta parkkipaikalle, vaan varmista että hänen yhteystietonsa ovat kunnossa.

Paluu lyhyeltä leiriltä on lauantaina 15.7. omilla kyydeillä. Jos et osallistu vierailupäivään, tuodaan lapsi leiriportille klo 17.30.

Paluu pitkältä leiriltä on torstaina 20.7. n. klo 15:30 Klaukkalan kirkon parkkipaikalle.
Mikäli paluuaikamme poikkeavat selkeästi ilmoitetusta olemme yhteydessä kotiväkeen matkalta.

Mikäli tulet tai lähdet omilla kyydeillä, ilmoitathan siitä etukäteen apulaisleirilippukunnanjohtaja Jontulle (yhteystiedot lopussa).
Jos osallistut leirille muuksi ajaksi kuten vain osana päiviä tai myös rakennus- tai purkuleirille, muistathan järjestää itse kyytisi leirille.

Varusteista:
Leirin yhteinen varustelista on hyvä ja kattava, joten sitä kannattaa noudattaa. Huomaathan, että leirillä saattaa sataa koko ajan, olla helle koko ajan, tai mitä tahansa tuolta väliltä. Kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset.
Muistathan nimikoida omat tavarasi, sillä leirillä on varmasti useampia samanlaisia makuualustoja, ruokailuvälineitä, päiväreppuja ja sukkia.
Pakkaathan tavarasi jokseenkin vedenpitävästi, vaatteet vaikkapa muovipusseihin tai kuivasäkkeihin.
Nuorinpienkin leiriläisten tulee itse osallistua pakkaamiseen, sillä muuten tavaroiden löytäminen rinkasta leirillä on vaikeaa. On siis hyvä tietää, missä muovipussissa on sukkia ja kuinka monet niitä nyt olikaan mukana, ettei tarvitse kulkea koko viikkoa samoissa sukissa. :)
Omista tavaroista huolehtimista voi myös helpottaa, jos ottaa mukaan leirille listan omista tavaroistaan. Tällöin kotiinlähtöä varten voi pakata listan mukaan ja muistaa hakea pyyhkeen pyykkinarulta tms.

Tarpojien ja sitä vanhempien leiriläisten voi olla hyödyllistä ottaa mukaan myös:
herätyskello

Pakkaaminen:
Pakkaathan tavarat valmiiksi päiväreppuun ja rinkkaan. Ylimääräisiä nyssäköitä ei kannata ottaa muita. Pakkaamalla seuraavan ohjeistuksen mukaan, löytyvät ensimmäisenä tarvittavat tavarat nopeammin.

Pue päällesi lähtöpäivänä:
Kengät, joilla on hyvä kävellä
Säänmukainen ulkoiluvaatetus
Päähine
Partiohuivi

Päiväreppuun (joka tulee mukaan sisälle bussiin):
Juomapullo täytettynä
Istuinalusta
Lisävaatteita (mahdollisesti myös sadevaatteet) sään mukaan
Puukko
Työhanskat (helpottavat leiriä rakennettaessa)
Ruokailuvälineet
Hyttysmyrkky
Aurinkorasva (sään mukaan)
Aurinkolasit (sään mukaan)

Rinkkaan (joka pakataan bussin tavaratilaan)
Tavarat, joita tarvitset vasta myöhemmin eli muu lista

Muistathan, että leiri on tekemistä ja touhuamista, joten mukaan kannattaa ottaa vaatteita ja varusteita, jotka kestävät käyttöä / joita ei haittaa likaantuminen ja mahdollinen kuluminen. Turhat arvotavarat kuten korut, pelikoneet, arvokkaat keräilykappaleet my little ponyja jne. kannattaa jättää kotiin. Pienimpien leiriläisten eli sudenpentujen ja seikkailijoiden ei kannata ottaaa puhelinta mukaan, sillä oman johtajan tai leirilippukunnanjohtajan puhelimesta saa yhteyden kotiväkeen tarvittaessa. Leirilippukunta ei vastaa puhelimista

Mikäli lapsesi kuitenkin ottaa puhelimen mukaan ja saat koti-ikäväsoiton leiriltä, älä hätäänny. Meitä aikuisia on runsaasti paikalla, ja koti-ikävään keksimme kyllä jotain J. Jos lapsesi soittaa sinulle tällaisessa tilanteessa, otathan yhteyden Jonttuun, tai lapsen vastuuaikuiseen, niin selvitämme tilanteen.

Yhteydenpito leirille:
Leirillä on paljon puuhaa ja tekemistä. Pääsääntöisesti meillä on kaikki hyvin, kun leiriltä ei kuulu mitään.
Leirillä osallistutaan ohjelmaan, jota on yleensä aamusta iltaan joka päivä. Kesken ohjelman puhelimeen ei voi puhua, joten helpoin yhteydenpitoväline on viestit. Jos kotiväen kanssa haluaa kuitenkin puhua, kannattaa se tehdä päivällä vapaa-aikana. Jontun puhelimeen voi laittaa viestejä, välitän niitä parhaani mukaan. Illalla viestitellessä voi koti-ikävä yllättää helposti isommankin leiriläisen.
Leirillä on myös oma posti, joten postikortit ja kirjeet kulkevat. Kotiväki voi lähettää viestejä Säihkeen leirikirjeestä löytyvään osoitteeseen (muistattehan lähettää postin ajoissa, jotta se ehtii perille ennen kotiinlähtöä). Leiriläinen taas voi varata mukaan kotiväen ja sukulaisten tai ystävien osoitteet ja ehkä myös muutaman postimerkin.

Leirin jälkeen:
Leiriltä palaa kotiin todennäköisesti onnellinen mutta väsynyt leiriläinen. Paluu-illaksi ei siis kannata suunnitella mitään erityisen suurta ohjelmaa, ellei ole pakko. Syömme leirillä ennen kotiin lähtemistä, mutta kotimatkalle kertyy mittaa pari tuntia, joten nälkä voi olla siinä vaiheessa, kun kotiin päästään.
Omat tavarat kannattaa purkaa pakkauksesta mahdollisimman pian, sillä sieltä löytyy likavaatteiden lisäksi myös likaiset astiat. Todennäköisesti leirillä ei viimeisen ruokailun jälkeen enää tiskata vaan astiat kuljetetaan kotiin pestäväksi niiden kangaspussissa.
Jos rinkkaa purkaessa jää puuttumaan joku tavara tai rinkkaan on ilmestynyt jotain ylimääräistä, kannattaa olla yhteydessä leirinjohtajaan. Todennäköisimmin kadonnut tavara löytyy telttakaverin repusta. Löytötavaroista tiedotetaan tarkemmin leirin jälkeen.

Toivomme, että vanhemmat osallistuisitte 20.7. tavaroiden purkamiseen ja mahdollisiin huoltotoimenpiteisiin. Me leiriltä tulevat aikuiset olemme myös väsyksissä ja toivomme apuja tavaroiden purkuun.

Jos sinulla on kysymyksiä tai muuta mietittävää leiristä, otathan yhteyttä.

Nähdään pian leirillä!

Johanna ”Jonttu” Piispa
Lein apulaisleirilippukunnanjohtaja
050 331 3092
johanna.piispa@gmail.com

Ps. Liitteessä tämä sama viesti pdf:nä,