Jäsenmaksut

Partiota kuvataan useasti edulliseksi harrastukseksi. Tietoa partion jäsenmaksusta löydät täältä. Tiivistettynä partion jäsenmaksu on n. 60 € vuodessa ensimmäiseltä perheen jäseneltä ja muilta alle 17-vuotiailta n.50 €.

Klapaset laskuttaa lisäksi partion jäsenmaksun yhteydessä omilta jäseniltään erillisen 20€ jäsenmaksun toimintakulujen kattamiseen. Vapaaehtoisilta aikuisilta lippukunnan omaa maksua ei laskuteta. Klapasten jäsenmaksu sisältyy saamaasi partion jäsenmaksuun.

Jäsenmaksun maksettuasi saat osallistua ryhmäsi kokouksiin ja sinulle tulee kotiin sekä Suomen Partiolaisten Partio-lehti. Jäsenmaksu sisältää myös partiovakuutuksen. Partion jäseneduista voit lukea lisää Suomen partiolaisten nettisivulta.

Joistain retkistä ja pidemmistä leireistä kerätään erillinen osallistumismaksu. Osallistumismaksuilla katetaan ruoka- ja materiaalikustannuksia. Lippukunnan omat retket maksavat yleensä n.20-30€, kesäleirin hinnat vaihtelevat suuresti riippuen minkä tyyppisestä tapahtumasta on kyse. Piirin ja Suomen Partiolaisten järjestämien suurleirien hinnat ovat n.100 € - 250 €.

Klapaset maksaa jäsentensä osallistumismaksun partiotaitokilpailuihin sekä suurimpaan osaan koulutuksista sekä tapahtumista.

Partion jäsenmaksusta on mahdollista hakea vapautusta taloudellisiin syihin perustuen suoraan Suomen Partiolaisilta, tarkemmat ohjeet heidän nettisivulla. Suurleireille voi monesti hakea stipendejä, näistä tiedotetaan tarkemmin kunkin tapahtuman yhteydessä. Jos toimintaa osallistuminen on haastavaa taloudellisista syistä johtuen, ota rohkeasti yhteyttä suoraan lippukunnanjohtajaan!

Aloittaessaan partion sudenpennut eli 7-9 vuotiaat partiolaiset eivät vielä tarvitse hienoja retkeilyvälineitä. Muoviset ruokailuvälineet kangaspussissa, lapselle sopiva puukko ja tavallinen makuupussi sekä -alusta riittävät pitkälle retkeillessä.

Vanhemmat ikäkaudet retkeilevät myös haastavammissa olosuhteissa. Tällöin kannattaa panostaa kunnolliseen rinkkaan ja lämpimään talvimakuupussiin.