KOKOONTUMISPAIKAT JA KÄMPÄT

Kolo

Partiolaisten kokoontumispaikkaa kutsutaan koloksi. Klapasten kolo sijaitsee Klaukkalan kirkolla osoitteessa Ylitilantie 6, Klaukkala.
Klapaset

Wilpola

Klapaset
Wilpola sijaitsee Vihtijärvellä, Kytäjäntien varressa. Paikalla on kämpän lisäksi keittokatos ja puucee-puuliiteri -yhdistelmä. Wilpolan kämpässä on eteinen, varasto, tupa ja parvi. Wilpola lämpiää kamiinalla ja siellä majoittuu yhteensä n. 20 henkilöä. Vettä saa pihalla olevasta kaivosta käsipumpulla. Kämpällä ei ole sähköjä. Pihalta löytyy nuotipaikka ja parkkipaikka noin 10 autolle. Kämpän lähimaasto on melko kivikkoista, mutta kolmelle puolijoukkueteltalle löytyy tasaisemmat paikat. Ympäröivä metsä on monipuolista ja erittäin hyvää suunnistusmaastoa. Kävelymatkan päästä löytyy myös uimaranta.

Kämppä on valmistunut vuonna 1985 ja se on remontoitu uuden veroiseksi 2022.

Tällä hetkellä Wilpolan remontti on vielä kesken!

Leijonametsä

Klapaset
Leijonametsä sijaitsee Valkjärvellä noin 6 km etäisyydellä Klaukkalasta. Leijonametsässä on sähköt, ulko- ja sisävalaistus, lämpöpatterit, jääkaappi sekä kamiina. Kämpän yläkerrassa on tilaa noin 12 yöpyjälle. Pihalta löytyy nuotiopaikka sekä puuvaja/puucee yhdistelmä. Kämpällä ei ole vesijohtoa tai kaivoa.

Rakennus on alkujaan vuonna 1824 valmistunut aitta, joka on palvellut mm. Klaukan partion (Klapasten edeltäjä) Wanhana Colona vuodesta 1966 ja kämppänä Kiialassa vuodesta 1987. Rakennus on siirretty nykyiselle paikalleen vuonna 2005 Klaukkalan Lions Clubin ystävällisellä avustuksella.