VAATETUS JA TUOTTEET

Partiohuivi

Klapaset
Partiohuivia käytetään oikeastaan kaikissa partiotapahtumissa viikkokokouksista alkaen. Uudet partiolaiset saavat partiohuivin itsenäisyyspäiväjuhlassa, joka järjestetään vuosittain 6.12.

Hihamerkki

Klapaset ottivat vuonna 2024 käyttöön oman hihamerkin! Merkki kiinnitetään partiopaidan vasemmassa hihassa paikkakuntatunnuksen (KLAUKKALA) ja piiritunnuksen (UUSIMAA) väliin.
Klapaset

Partiopaita

Ohjeet partiomerkkien ompeluun löytyy yleisistä ohjeista:
https://www.klapaset.fi/yleiset-ohjeet#partiomerkit

Partiohuivin lisäksi partioasuun kuuluu partiopaita, jota käytetään kaikissa "hienommissa" partiotapahtumissa. Toivomme kaikkien klapasten hankkivan itselleen partiopaidan alla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Partiopaitaan ommellaan näytille kaikki partiomerkit. Partiopaidan kanssa käytetään tummaa, siistiä alaosaa (housut tai hame, farkut ovat ok). Partiopaita jokaisen tulee hankkia itse.

Sudenpennut käyttävät partiopaitana sinistä sudenpentupuseroa. Paitaa myyvän kaupan nimi on Scandinavian Outdoor, joka löytyy esimerkiksi Vantaan Tammistosta sekä Helsingin keskustasta Forumista. Scandinavian Outdoorilla on myös verkkokauppa. Paidan hinta on 15 €. Paitaa käytetään vain sudenpentuikäkauden ajan, eli n. 2 vuotta. Tässä linkki sudenpentupuseroon: https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/sudenpentupusero/

Seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset käyttävät napitettevaa, pitkähihaista kauluspaidan tyyppistä partiopaitaa. Paitoja on olemassa sinisiä ja ruskeita: meidän lippukunnassamme käytetään sinistä partiopaitaa. Tämäkin paita löytyy Scandinavian Outdoorilta, jolla on liike esimerkiksi Vantaan Tammistossa sekä Helsingin keskustassa Forumissa. Scandinavian Outdoorilla on myös verkkokauppa. Paidan hinta on noin 50€, ja koska samanlaista paitaa voi käyttää seikkailijaikäisestä eteenpäin koko partiouransa, suosittelemme jättämään paitaan kasvunvaraa. Hihoja voi kääriä, ja tämän paidan kanssa käytettäväksi voi halutessaan hankkia myös partiovyön, niin suurempikin paita pysyy päällä!

Tässä linkit partiopaitaan:
Miesten paita: https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin/
Naisten paita: https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-naisten/
Lasten paita: https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-lasten/

Muut lippukuntatuotteet

Voit myös halutessasi ostaa verkkokaupasta muita lippukuntatuotteita – siinäpä oiva vinkki vaikka partiolaisen joululahjaksi! Esimerkiksi Klapasten hupparit sopivat käytettäväksi rennommissa tapahtumissa niin partiossa kuin partion ulkopuolellakin. Huppariin ei ole tarkoitus ommella merkkejä, ja suosittelemme hupparin hankintaa tummansinisenä. Sudenpennuilla sudenpentupaita ajanee myös hupparin asian, joten suosittelemme hupparin hankintaa aikaisintaan seikkailijaikäiselle.

Verkkokaupasta löydät itsellesi myös vaikka klapasmukin, -pipon taikka -essun! Tuotteet on mahdollista valita haluamassasi värissä. Tarvittaessa myös painatuksen väriä on mahdollista muuttaa, ja painatukseen voi halutessaan lisätä esimerkiksi oman nimen.

Tässä vielä linkki kauppaan: https://shop.spreadshirt.fi/klapaset

Partiolaisten Adventtikalenteri

Partiolaisten adventtikalenteri on lippukuntien merkittävin rahoituslähde. Jotta partio olisi kaikkien ulottuvilla myös tulevaisuudessa, teemme määrätietoista työtä harrastusmaksujen pitämiseksi alhaisina. Adventtikalenterituotoilla partiolaiset voivat esimerkiksi hankkia retkeilytarvikkeita leireilleen ja vaelluksilleen, sekä alentaa leirimaksuja.

Adventtikalentereiden myynti on taas alkanut! Osta netistä osoitteessa: www.adventtikalenteri.fi
-Pian tulossa lisätietoja Klapasten myyntitapahtumista-

Myyjien myyntipalkinnot nähtävävissä täältä

Klapasten myyntitilastot aiempina vuosina:

2023
821 kpl
2022
-tulossa-
2021
1 146 kpl
2020
962 kpl
2019
1 187 kpl
2018
1 482 kpl
2017
1 176 kpl
2016
1 171 kpl
2015
1 166 kpl
2014
(tieto puuttuu)
2013
1 334 kpl
2012
1 140 kpl
2011
1 060 kpl