Mitä partiossa tehdään?

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukunnan kokoontumispaikassa eli partiokololla. Kokouksissa tehdään oman ikäkauden aktiviteetteja, joissa opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista - ja samalla pidetään hauskaa! Taidot ja tehtävät kasvavat vähitellen iän myötä.

Viikottaisten kokousten lisäksi ryhmät tekevät yleensä vähintään yhden oman retken syksyisin ja keväisin. Tämän lisäksi joka kevät ja syksy järjesteään yleensä koko lippukunnan yhteinen vklp mittainen retki. Kesäisin järjestetään kesäleiri, joka on vuodesta riippuen joko oman lippukunnan leiri tai suurempi tapahtuma.

Lippukunta järjestää vuosittain myös muita yhteisiä tapahtumia, kuten osallistuminen partioviikon tapahtumiin, kevätgaala ja itsenäisyyspäivän juhla. Uudet partiolupaukset annetaan yleensä itsenäisyyspäivänä juhlavissa tunnelmissa.

Klapaset kannustavat jäseniään kouluttautumaan erinnäisiin partion tarjoamiin koulutuksiin ja kilpailuihin maksamalla tapahtumien osallistumismaksut jäsenistölle.